Overige bewonersorganisaties

Naast de eerder genoemde soorten bewonersorganisaties bestaan er nog allerlei andere organisaties die zich vanuit de belangen van bewoners met het wonen bezighouden. Hieronder worden er een aantal genoemd.
Sommigen bewonersorganisaties zijn op een bepaald onderwerp georganiseerd. Bijvoorbeeld Vrouwen Bouwen Wonen, een informeel netwerk van vrouwen uit de regio Amsterdam die zich beroepsmatig interesseren voor bouwen, wonen en ruimtelijke ordening.
Link: http://vrouwenbouwenwonen.weebly.com/

Als overleggen niet helpt, is actie nodig. Actiegroepen zijn vaak tijdelijk, bijvoorbeeld zolang een stedelijk vernieuwingsproject loopt. De SASH is een voorbeeld van een actiegroep die wat langer bestaat.
Link: www.sash.nl

Niet echt een bewonersorganisatie, maar wel handig voor bewonersorganisaties, is het KennisNetwerk Amsterdam, een netwerk voor kennisuitwisseling over wijkontwikkeling. Het is zowel voor bewonersorganisaties bedoeld, als voor medewerkers van corporaties, gemeenten en wijkorganen. Deze kunnen via het KennisNetwerk Amsterdam eens in een andere dan normale omgeving discussiƫren.
Link: http://www.kennisnetwerk-amsterdam.nl