Maatwerk advies

Wilt u weten op welke manier u het beste energie kunt besparen in uw woning? Welke bouwtechnische ingrepen zijn zinvol en effectief? Verdient de huurder de huurverhoging terug met lagere stookkosten? Verdient de verhuurder de investering terug in de huurverhoging?

Om te weten welke mogelijkheden tot energiebesparing er voor uw woning zijn, is maatwerk nodig. Een maatwerkrapport kan dan als basis dienen voor een gesprek met de verhuurder. Vaak worden daar ook de omliggende woningen van de buren of de rest van het complex bij betrokken.

andreaskruizen   Energieadvies in Amsterdam

Huurders in Amsterdam kunnen contact opnemen met het wijksteunpunt wonen in hun stadsdeel. Het wijksteunpunt kan met een energiecheck vrij snel een inschatting maken hoeveel er bespaard kan worden door plaatsing van dubbel glas en/of een zuinige CV-ketel.

Voor een uitgebreider maatwerkadvies kan een van de EPA gecertificeerde energiespecialisten een maatwerkrapport opstellen. De wijksteunpunten ondersteunen verder ook de gesprekken tussen verhuurder en de huurders over energiebesparende maatregelen. Zie verder de website van de wijksteunpunten wonen.

Energieadvies buiten Amsterdam

De energiebus van de Woonbond komt bij huurders thuis langs. Voor meer informatie of het maken van een afspraak, zie www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl.