Kamerbureaus

Er zijn twee verschillende soorten kamerbureaus: commerciële bureaus en de niet-commerciële bureaus. Informatie over commerciële bureaus vind je onder woning zoeken, bemiddelingsbureaus. Hieronder vind je informatie over de ideële niet-commerciële bemiddelingsbureaus.

Niet-commerciële kamerbureaus kunnen zelfstandige instellingen zijn, maar ook onderdeel uitmaken van Jeugdhulp, stichting Studentenhuisvesting of een lokale woonconsumentenorganisatie. Kamerbureaus zijn er in de studentensteden van Groningen tot Maastricht, maar ook in kleinere plaatsen. Deze kamerbureaus werken zonder winstoogmerk en bemiddelen in kamers tegen een betaalbare huur. Meestal gaat het om hospitakamers bij particulieren in huis. Informeer bij je opleiding of gemeente of er een niet-commercieel kamerbureau in de gemeente is.

andreaskruizen   Kamerbureaus in Amsterdam

In Amsterdam zijn er 2 niet-commerciële kamerbureaus. Dit zijn de SRVU en de ASVA.
De SRVU bemiddelt woonruimte voor studerende en niet studerende jongeren tot 30 jaar. De ASVA bemiddelt alleen voor studenten.

Daarnaast zijn er tientallen commerciële bemiddelingsbureaus. Let op want lang niet alle bureaus zijn betrouwbaar. Meer informatie vind je onder woning zoeken, bemiddelingsbureaus.